İSTANBUL (AA) - Birleşmiş Milletler(BM) tarafından Türkiye Mukim Koordinatörü olarak atanan Irena Vojackova-Sollorano, ilk özel sektör ziyaretini Türk Telekom'a yaptı.

Türk Telekom açıklamasına göre, Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörlüğü görevine atanan Irena Vojackova-Sollorano, Türkiye'deki ilk özel sektör ziyaretini Türk Telekom'a yaparak, Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany ile bir araya geldi.

Ziyarette, Türk Telekom'un toplumdaki dezavantajlı kesimlerin bilgiye ve dijital hizmetlere erişimini kısıtlayan toplumsal sorunlarla mücadeleye yönelik sürdürdüğü sosyal sorumluluk projeleri ve bu sorunlara çözüm olabilecek ortak adımlar konuşuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom CEO'su Doany, Türk Telekom olarak sürdürülebilir kalkınma için bilgi ve iletişim teknolojilerinin toplumun her kesimi tarafından benimsenmesinin önemini göz önünde bulundurarak, Türkiye'nin her yerinde herkes için erişilebilir iletişim olanakları yarattıklarını ifade etti. Doany, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu sayede bireyler arasındaki dijital uçurumu kapatmayı ve dezavantajlı kesimleri evrensel bilgi toplumunun nimetlerinden faydalandırmayı amaçlıyoruz. Projelerimizden elde ettiğimiz olumlu sonuçlar, içinde yaşadığımız toplum için daha fazlasını yapma konusunda bizi cesaretlendiriyor."

Yeni temsilcisinin göreve başlamasının ardından gerçekleştirdiği ilk özel sektör ziyaretini Türk Telekom'a yapmış olmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Doany, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletler gibi güçlü bir iş ortağımızın olması ve projelerimize verdikleri destek bizim en değerli motivasyon kaynaklarımızdan biri. Birleşmiş Milletler ile yoksulluğu sona erdirmek, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele etmek ve iklim değişikliğinin üstesinden gelmek gibi maddelerden oluşan 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortak adımlar atmaya ve dünyaya örnek gösterilecek değerde projeler geliştirmeye devam edeceğiz."

Irena Vojackova-Sollorano da Türk Telekom'un Türkiye'deki dijital uçurumu kapatmak için BM Kalkınma Programı (UNDP) ile yaptığı güçlü iş birliğinin övgüye değer olduğunu bildirdi. Yeni temsilci, şu ifadeleri kullandı:

"İş birliğimiz; bilgi ve iletişim teknolojileri hizmetlerinin dijital dünyanın nimetlerinden faydalanamayan toplumun dezavantajlı kesimleri tarafından da benimsenmesini öngören mükemmel bir toplumsal dönüşüm modelini kapsıyor.UNDP,kalkınma için bilgi ve iletişim teknolojilerine büyük önem vermeye ve bu amaçla da özel sektör iş birlikleri kurmaya devam ediyor. Türk Telekom'un katkılarını ve hem New York hem de İstanbul'da yapılan Sosyal Fayda Zirvesinde Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin öne çıkarılmasında üstlendiği lider rolü çok değerli buluyoruz."