Şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesi ihalesi için teklif verme süresi bugün sona eriyor.
Şans oyunlarını planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı Milli Piyango İdaresine ait olan Piyango, Hemen Kazan, On Numara, Şans Topu, Sayısal Loto ve Süper Loto ile ilgili mevzuat çerçevesinde izin verilebilecek olan benzer şans oyunları lisansının topluca verilmek suretiyle özelleştirilmesine ilişkin süreçte teklif verme süresi bugün bitecek.
10 yıl olan lisans süresince lisans sahibi her takvim yılı için elde ettiği hasılattan yüzde 25, diğer gelirlerin brüt tutarı üzerinden de yüzde 28 pay alacak. Lisans sahibinin, lisansa konu faaliyetleri gerçekleştirmek için yapacağı her türlü işletme, yatırım ve finansman giderleri ile dağıtım kanallarına ödeyeceği satış komisyonu, ikramiye ödeme primleri ve benzerleri bu orana dahil olacak. Millli Piyango İdaresinin sahip olduğu yazılım, donanım ve oyun terminalleri gibi hiçbir varlık, lisansın ve özelleştirmenin konusu olmayacak. Milli Piyango İdaresi, özelleştirme sonrası, lisansa konu olan şans oyunları faaliyetlerini denetleme görevini üstlenecek. Lisans sahibi, pazara yeni oyunlar da sunabilecek.
İhale için mali ve teknik kriterleri karşıladıkları belirlenen Net Şans - Hitay Ortak Girişim Grubu, Turkish Lottery Holding BV, ERG İnşaat Ticaret ve Sanayi AŞ ve Talih Kuşu Ortak Girişim Grubu ön yeterlilik aldı.
(İHA)