DEVRETTİLER
Trabzon Çimento Fabrikasının patronu Aşkale Çimento, Değirmendere’deki fabrika için bir yandan yeni yer ararken diğer yandan Giresun ve Trabzon’da faaliyet gösteren büyük hazır beton firmalarını satın almaya başladı. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yücelik, ilk etapta Giresun Tirebolu Hazır Beton ile Beşikdüzü’nde faaliyet gösteren Karadeniz Beton’u satın aldı. Aşkale Çimento, geçtiğimiz günlerde ise Trabzon’un en eski ve köklü hazır beton firması olan Bülbüloğlu Hazır Beton’u da satın aldı. Bülbüloğlu Hazır Beton’un patronu Bekir Bülbüloğlu, şirketi Aşkale Çimento’ya devrettiklerini söyledi. Aşkale Çimanto’nun, Bülbüloğlu Hazır Beton’u kaç TL’ye satın aldığı açıklanmadı. Ancak kulislerde söylenen miktar 20 milyon ( 20 trilyon) lira.

KASTAŞ'IN ARAZİSİ
Bu arada Aşkale Çimento, Trabzon kent merkezindeki fabrikayı taşıyacağı alanı da belirlemiş durumda. Aşkale Çimento’nun, Değirmendere Vadisinde Hekimoğlu Döküm tarafından satın alınan Kastaş’ın dere kenarındaki arazisini satın almak için girişime başladığı bildirildi. Aşkale Çimento, Kastaş’ın arazisini satın alırsa, Değirmendere semtindeki fabrikayı buraya taşıyacak. Trabzon Çimento Fabrikasının 1963 yılında bu bölgede kurulması istenmiş ancak araya siyasiler girince fabrika o tarihlerde bir kenar mahalle durumunda olan Değirmendere’de kurulmuştu.
Trabzon Çimento Fabrikasının özelleştirilme şartnamesinde 10 yıl sonra bulunduğu bölgeden bir başka yere taşınma şartı bulunuyordu. Trabzon Çimentoyu satın alan Aşkale Çimento şirketi yetkilileri; fabrikayı bulunduğu yerden kaldırmamak için girişimde bulunmuşlardı. Ancak, bu girişimlerden sonuç alınamamıştı. Trabzon Çimento Fabrikasının bulunduğu alan, şehir imar planında ticari alan olarak yer alıyor.
Aşkale Çimento’nun, Trabzon Çimento Fabrikasını bulunduğu yerden taşımak için çalışma başlatması, olumlu bir girişim olarak nitelendiriliyor...