Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Türkiye'ye fren değil, gaza basmak yakışır. Gidecek çok daha yolumuz var çünkü. Allah'a şükürler olsun şoförümüz kuvvetli. İleri sürüş tekniği almış şoföre sahibiz ve dünyada bir ekonomik mucize gerçekleştirmişiz'' dedi.

Çağlayan, Sunar Grubu'na bağlı Elita Yağ Fabrikası'nın yeni tesislerinin açılışında yaptığı konuşmada, Avrupa'nın birçok ülkesinin büyüme yerine daha az küçülmenin planı yaptığını söyledi.

Avro bölgesi üyesi olan 17 ülkenin 6'sının 2008 yılındaki kriz dönemi öncesi ekonomik şartları sağladığını belirten Çağlayan, ''11 ülke ise 2008 öncesi döneme 10 yıldan önce erişemez. Bugün Yunanistan, Portekiz, İspanya, İtalya 2008 öncesi döneme 2020'den önce ulaşamayacaktır. Bugün Türkiye, şükürler olsun Çin'den sonra dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi. İlk 6 ayda büyüme rakamımız yüzde 3.1, tabi bu yüzde beni mutlu etmiyor'' dedi.

Çağlayan, Türk sanayicisinin ve işadamının performansını bildiğini belirterek, ''Türkiye'ye fren değil, gaza basmak yakışır. Gidecek çok daha yolumuz var çünkü. Allah'a şükürler olsun şoförümüz kuvvetli. İleri sürüş tekniği almış şoföre sahibiz ve dünyada bir ekonomik mucize gerçekleştirmişiz. Tüm dünya, bugün Türkiye'nin ekonomik mucizesini konuşuyor. Gittiğimiz her ülkenin bakanları bizden bunu anlatmamızı istiyor'' diye konuştu.