Altın fiyatlarında son durum ne? Çeyrek altın ve gram altın fiyatları ne kadar oldu sorusunun yanıtı .

Çeyrek altın fiyatları geçtiğimiz göre değişmedi.

Kapalıçarşı’da çeyrek altın 206 liradan alıcı bulurken altının gramı ise 125.5 liradan satılıyor. Spot altının onsu ise 1320.20 dolar.

ÇEYREK ALTIN VE GRAM ALTIN FİYATLARI


ALTIN YORUMLARI

Altın, önde gelen merkez bankacılarının yorumlarının ABD 'de gelecek ay faizin artırılabileceği spekülasyonunu güçlendirmeleri ve bunun sonucu doların değer kazanması ile birlikte düşüşünü yedinci güne taşıyarak Mayıs ayından bu yana en uzun düşüş serisini gerçekleştirmeye yönelirken, gümüş iki ayın en düşük seviyesine indi.
Spot altın yüzde 0.5 düşüşle ons başına 1,314.99 dolara kadar inerek 26 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, Singapur saati ile 11:303'da 1,317.62 dolara geldi. Gümüş 30 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.
Altının bu yılki rallisi, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günü Jackson Hole'da yaptığı konuşmada para politikasının sıkılaştırılması için durumun güçlenmekte olduğunu söylemesi ve Başkan Yardımcısı stanley Fischer'in 20-21 Eylül'deki Fed toplantısınd faiz artırımının mümkün olduğunu kaydetmesi ile birlikte etkisini yitirdi. Cumartesi günü, Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, gerek duyulması halinda para politikasını gevşetebilecekleri taahhüdünü yineledi ve yenin dolar karşısında zayıflamasına neden oldu.