TOKAT (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye huzuru, barışı getirerek beraberlik, kardeşlik içeresinde yaşayalım. Türkiye büyük bir ülke, kendi sorunlarını aşabilecek kapasiteye sahip" dedi.

Amanos Dağları'nda yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ufku Demirel'in Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenen cenaze törenine katılan Kılıçdaroğlu, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Uzman Çavuş Ufku Demirel'in şehit düşmesinin ardından Tokat mitingini iptal ettiklerini söyledi.

Şehidin cenaze namazına katılmak için Turhal'a geldiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Bu bizim vicdani borcumuz. Allah başka acılar vermesin millete. Anne perişan, baba perişan. Bu tür acılara artık milletimiz tahammül edemiyor. Bir an önce barışın, bir an önce huzurun bu memlekete gelmesi lazım" diye konuştu.

Bütün vatandaşlara seslenmek istediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Emin olun, gelen her şehit cenazesinin arkasından içimizden alevler fışkırıyor. Bu acıları biz de paylaşıyoruz ama sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor. Umarım başka acılar olmasın. Bu ülkeye huzuru, barışı getirerek beraberlik, kardeşlik içeresinde yaşayalım. Türkiye büyük bir ülke, kendi sorunlarını aşabilecek kapasiteye sahip. Bütün vatandaşlarımızın başı sağ olsun. Şehidimiz nur içinde yatsın, Allah rahmet eylesin. Ailesine, yakınlarına, dostlarına Türk milletine başsağlığı dilerim."