ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesince toplanan çöpler, bir firma tarafından satın alınarak enerji üretilecek.

Büyükşehir Belediyesi ile Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ ile yapılan anlaşmayla il genelindeki toplanan çöp, sorun olmaktan çıkartılarak enerjiye dönüştürülecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Ordu'nun en önemli sorunları arasında gösterilen çöpün, artık tarih olduğunu belirtti.

İl genelinde çöpü kökten çözecek ihale için geçen hafta protokole imza attıklarını anımsatan Yılmaz, sadece Ordu'nun değil, bölge illerindeki çöp sorununu da çözme noktasında hazır olduklarını aktardı.

Yılmaz, çöpün artık sorun olmayacağını işaret ederek, şunları kaydetti:

"34 milyon liralık yatırımla Ordu'muzun 19 ilçesinin çöp sorununun 8 ay sonra nihayete ereceği ihaleyi yapıp Ünye Çimento ile anlaşmıştık. Ordu Büyükşehir Belediyesinin yaptığı organizasyonla çöpün tonunu 5 liraya satmak suretiyle bu işten hem gelir sağlayacak hem de enerji üretecek altyapıyı oluşturduk. Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, içerisinde kalorifik değeri olan evsel atıklar, Atıklardan Türetilmiş Yakıt (ATY) haline getirilerek yakıt olarak kullanılacak. Bu şekilde atıklar, bir taraftan bertaraf edilecek, diğer taraftan da çöp sorununa çevreci bir çözüm bulunacak."