ÇORUM (AA) - Çorum'da 315 milyon liralık yatırımla inşa edilen alışveriş merkezinde (AVM) bin 500 kişi istihdam edilecek.

Kentte çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Ahlatcı Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, yaptığı yazılı açıklamada, Çepni Mahallesi'ndeki eski otogar yanına inşa edilen kentin ilk ve tek AVM'sinin 11 ayda tamamlandığını, projenin yatırım maliyetinin yaklaşık 315 milyon lira olduğunu belirtti.

AVM'nin yarın açılacağını bildiren Ahlatçı, resmi açılışın ise ilerleyen günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasının planlandığını ifade etti.

AVM'nin 145 bin metrekarelik bir alana inşa edildiğini aktaran Ahlatçı, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Çorum'un iş, ticaret, alışveriş ve eğlence dünyasına eğlence merkezi, modern sinema salonları, tam kapsamlı spor ve sağlık merkezi olan yeni ticaret alanları kattık. Ortalama bin 500 kişiye iş imkanı yarattık. Amacımız Çorum ekonomisinin daha da gelişmesi ve nüfusunun artması, büyükşehir statüsünü kazanmasıdır. Gazi Caddesi'ndeki kiraların yarısını geçmeyen kiralarımızla da iş yeri kiralarını dengeleme işlevini yerine getirmekten ayrıca mutluluk duyacağız."

Türkiye'nin en büyük AVM'lerinden birini Çorum'a yaptıklarını belirten Ahlatçı, yarın saat 12.00'de sanatçı Gülşen ve Ozan Çolakoğlu'nun vereceği konserin ardından AVM'nin hizmete gireceğini ifade etti.