TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, birlik üyesi bazı firmaların Suudi Arabistan'a yaş sebze meyve ihraç etmeye başladığını bildirdi.

Gürdoğan yaptığı yazılı açıklamada, Rusya Federasyonu ile yaşanan sorun nedeniyle bu yılın başından itibaren alternatif pazarlar üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Bu kapsamda Suudi Arabistan ve Dubai piyasalarında yerinde pazar araştırması yaparak, firmaları potansiyel arz eden bu pazarlara yönlendirdiklerini ifade eden Gürdoğan, şunları kaydetti:

"Yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu meyvelerini elde etmeye başladığımız bugünlerde görüyoruz. Türkiye geneli yaş meyve sebze sektörünün en büyük firmaları olan Birliğimiz üyesi ihracatçılarımız, Suudi Arabistan'a ihracata başlamış bulunmaktadır. Mayıs ayı içinde başlayan sevkiyatlar kapsamında bugüne kadar toplamda 384 ton karşılığı 6 sevkiyat yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştirilmiş olup, önümüzdeki dönemde ihracatın daha da artacağını öngörmekteyiz. Bunun yanında Ortadoğu ve Körfez bölgesine yaş meyve sebze ürünlerinin havayoluyla daha kısa sürede sevkiyatının yapılabilmesini teminen ihracatçılara gereken desteğin verilmesi yönünde yetkili makamlar nezdinde girişimlerimiz ve çalışmalarımız devam etmektedir."