Bakan Ergün, bölgede yapılacak yatırımlarda sigorta primlerinin kamu tarafından karşılanması ile ilgili limitlerin kaldırıldığını söyledi. Bölgede yatırım yapacaklara, 12 yıl boyunca yatırımları ile bağlantı miktarının olmayacağı bir mekanizmanın devreye sokulduğunu ifade eden Bakan Ergün, “Bu o bölgede yapılan yatırımları daha da teşvik edecektir. Özellikle emek yoğun yatırımlar teşvik edilmiş olacak. Bu açıdan teşvik belgelerinin alınması 2012 içinde büyük oranda tamamlanmış olacak. Yatırımcıların bir kısmı yatırımlarını 2014 yılın da tamamlanacak.” dedi.

Avrupa Kobi Haftası için Rixos'ta düzenlenen programa katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, program çıkışında gazetecilere açıklamada bulundu. Bir gazetecinin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da teşvik paketinin etkilerinin örülüp görülmediğine ilişkin soruya teşvik paketinden 70 bin insanın faydalanacağı ifade ederek özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki gerçekleşmiş organize sanayi bölgelerinde, teşvik sisteminde var olan alanlarda yer kalmadığını açıkladı. Diyarbakır, Mardin, Van, Şanlıurfa, Batman gibi bütün organize sanayi bölgelerinde, organize sanayi bölgelerinde genişletme çalışmalarının olduğunu ifade eden Ergün, birkaç gün önce yapılan bir değişiklikle de bölgedeki imkanların daha da genişletildiğini kaydetti.

ÇALIŞANLARIN SİGORTA PRİMLERİ 12 YIL BOYUNCA DEVLET ÖDEYECEK

Çalışanların, sigorta primleri açısından bir limitinin olduğuna da dikkat çeken Ergün, “Sigorta primlerinin kamu tarafından karşılanması ile ilgili limitler kaldırıldı. 12 yıl boyunca bölgede yatırım yapacaklara, yatırımları ile bağlantı miktarlarda olmayacak şekilde bir mekanizma devreye sokuldu. Bu o bölgede yapılan yatırımları daha da teşvik edecektir. Özellikle emek yoğun yatırımlar teşvik edilmiş olacak. Bu açıdan teşvik belgelerinin alınması 2012 içinde büyük oranda tamamlanmış olacak. Yatırımcıların bir kısmı yatırımlarını 2014 yılın da tamamlayacaklar. 2013 yılına kadar yatırımlara başlamak kaydıyla daha yoğun teşviklerinden yararlanma kuralı var. Eminim 2013 yılında 2012'de teşvik belgesi alan yatırımcıların büyük bir bölümü yatırımlarına başlamış olacaklardır. ” diye konuştu.

Bakan Ergün, Suriye'ye ait indirilen uçakta çıkan malzemelerle ilgili TÜBİTAK'ın inceleme yapıp yapmayacağı yönündeki bir soruya da şöyle cevap verdi: “Hayır, TÜBİTAK'la ilgili bir konu yok. TÜBİTAK'ın inceleme yapması gereken bir durum bize intikal etmedi. Sadece Suriye uçağını hava alanında inceleyen ekiplerle TÜBİTAK arasında bir bağlantı yok. Diğer ekipler, gerekli incelemeyi yapacaklar.”