İSTANBUL (AA) - Eczacıbaşı Profesyonel ve Eyüp Belediyesi işletmelere hijyen konusunda danışmanlık ve denetim hizmeti sunacak "Hijyende Mükemmellik" projesini hayata geçirdi.

Eczacıbaşı Profesyonel ve Eyüp Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte bir konuşma yapan Eczacıbaşı Profesyonel Genel Müdürü Melike Koçoğlu, işletmelerde hijyen standartlarını yükseltirken, son tüketicide de hijyen bilincini artırmak için harekete geçtiklerini belirtti.

Koçoğlu, "Çözüm ortağı olma hedefimiz ile tüketicilerin restoran seçiminde beklentilerini ortaya koyan ve işletmelere rehberlik eden bir araştırma gerçekleştirdik. Araştırma sonucuna göre ev dışında yemek yiyen tüketicilerin yüzde 68'i restoran seçiminde birinci sırada temizlik diyor." dedi.

Eczacıbaşı Profesyonel olarak işletmelere fayda sağlayacak hem de son kullanıcıların memnuniyetlerini üst seviyelere çıkaracak Hijyende Mükemmellik projesini geliştirdiklerini kaydeden Koçoğlu, projeye dahil olacak işletme sahiplerinin Eczacıbaşı Profesyonel ile hizmet kalitelerini yukarı taşıyacak ve sektörlerinde fark yaratacağını söyledi.

Ev dışı noktalarda müşteri memnuniyetini sağlamanın hijyenle mümkün olduğunu belirten Koçoğlu, şunları kaydetti:

"Yine yaptığımız araştırma gösteriyor ki, Türkiye'deki tüketicilerin yaş ortalaması yükseldikçe yüzde 80'e yakın bir oranda, ev dışında yemek yiyeceği yeri seçerken önce işletmenin hijyenini daha sonra da çatal bıçak temizliğine dikkat ediyor. Eczacıbaşı Profesyonel olarak biz de Hijyende Mükemmellik projemiz ile işletmelerin hijyen seviyelerini üst standartlarda tutarak tüketicilerin de memnuniyetlerini artırmayı hedefliyoruz."


- "Eyüp'teki işletmelerin hijyen kuralları içinde üretim yapması bizim için çok önemli"


Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise "Eyüp'te bulunan işletmelerin hijyen kuralları içinde üretim yapması bizim için çok önemli. Bu konuda düzenli denetimler yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Aydın, işletmeleri ileri bir aşamaya taşımak için Eczacıbaşı Profesyonel ile iş birliğine gittiklerini belirterek "Bundan sonra semtimizde Hijyende Mükemmellik tabelası olan hijyen standartları yüksek işletmelerde güvenle gıda tüketebileceksiniz." diye konuştu.

Tüketicinin en çok önemsediği şeyin temizlik olduğunun altını çizen Aydın, "Hizmetiniz çok kaliteli çok hızlı da olsa eğer hijyen noktasında eksiğiniz varsa hiç bir şansınız yok. O yüzden hijyeni, estetiği ve sunumu çok önemsiyoruz. Mekanların mimarı fonksiyonlarının daha düzgün olmasını önemsiyoruz." dedi.


- 3 adımda kusursuz hijyen


Proje kapsamında denetim, takip ve koruma aşamaları ile işletmelerde 3 adımda kusursuz hijyen sağlanması amaçlanıyor.

Eczacıbaşı Profesyonel Akademi tarafından verilen hizmet sonrasında işletmeler, Hijyende Mükemmellik sertifikası almaya hak kazanacak.

Hijyende Mükemmellik sertifikası almaya hak kazanan işletmelerin listesi tüketiciler ile güncel olarak paylaşılacak.

Hijyende Mükemmellik projesi kapsamında belirlenen işletmeler Eczacıbaşı Profesyonel Akademi'nin uzmanları tarafından incelenecek, geliştirilmesi gereken alanları belirlenecek ve bu doğrultuda eğitim çalışmaları gerçekleştirilecek.

Hijyende sürekliliği amaçlayan projenin sonuçları işletmeler tarafından internet üzerinden takip edilebilecek.

Proje ile tüketicilerin hijyen güvenliğini sağlanırken, işletmelerde tasarruflu ve etkili hijyen yöntemlerinin anlatılmasıyla hijyende sürekliliğin sağlanması amaçlanıyor.

Ev dışı tüketim sektöründe faaliyet gösteren işletmeler Hijyende Mükemmellik hizmetlerinden faydalanmak ve sertifika sahibi olmak için Eczacıbaşı Profesyonel ve Eyüp Belediyesi'ne başvuruda bulunabiliyor.