Odabaş, sendikası tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen ''Türkiye'de Emeklilerin Durumu'' konulu panelin açılışında, emeklilerin de aktif çalışanlar gibi korunması, sosyal hak ve çıkarlarının geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Emeklilerin örgütlenmesinin önemine işaret eden Odabaş, kişisel olarak devletten ekonomik ve sosyal haklar elde etmenin mümkün olmadığını, bu nedenle çağın gereği olarak sendikalaşmaya gidilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de emeklilerin ''ekonomik kambur'' olarak görüldüğünü öne süren Odabaş, bilgi, birikim ve tecrübeye sahip emeklilerin üretime katkıda bulunması, bu sayede yaşam standartlarını yükseltmesi gerektiğini dile getirdi.

Ülkede en çok mağdur edilen kesimin emekliler olduğunu savunan Odabaş, çalışanlar ile emekliler arasındaki ücret uçurumunun giderek açıldığını iddia etti.

Bu durumun giderilmesi ve emeklilerin banka promosyonlarından yararlandırılmasını isteyen İsrafil Odabaş, şunları kaydetti:

''12 Eylül 2010'da referandumda yapılan anayasa değişikliğinde, 'toplu sözleşme hükümleri emeklilere yansıtılır' hükmü getirilmiştir. Bu nedenle emeklilerin de sendikalaşması konusu TBMM'de ele alınarak, hukuki düzenlemeler yapılmalıdır. Geçmişte olduğu gibi çalışanlara yapılan ücret artışları aynen emeklilere de yansıtılmalıdır. Maaşları en az, bugün işe başlayan memur maaşı olan 1850 liraya çıkarılmalıdır.''

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek de sayıları 10 milyon 400 bini bulan emeklilerin istediği tek şeyin ''haklarının korunması'' olduğunu söyledi.

Çalışanlar ile emekliler ve emeklilerin kendi arasındaki ücret adaletsizliklerinin giderilmesi gerektiğini belirten Öztek, ''Emeklilere insan onuruna yakışacak, ihtiyaçlarını giderecek bir maaş verilmesi, bizim değerlerimizin de gereğidir'' diye konuştu.

Panelde, dünyada ve Türkiye'de emeklilerin örgütlenmesi, Türkiye ve Avrupa'da emeklilik sisteminin karşılaştırılması, emekliler arasındaki ücret dengesizliği konuları da ele alındı