Avrupa Birliği liderleri, Euro'nun geleceği için Brüksel'de iki günlük önemli bir zirvede bir araya geldi ve zirvede ilk günün sonunda 120 milyar Euro'luk bir teşvik paketi acil büyüme önlemleri alabilmek adına liderler tarafından kabul edildi. Bunun yanı sıra bir 10 milyar Euro'luk paket de ilk etap da bankaların kapasitesini arttırma ve böylelikle başta küçük ve orta büyüklükte girişimcilere kredi verilebilmesi gibi konularda rahatlama sağlanması için onaylandı. Ayrıca 5 milyar Euro'luk bir ek pakette çeşitli altyapı yatırımları için ayrıldı.

Büyümeyi ve işsizliği düşürmeyi amaçlayan adımlar atmak konusunda tüm liderlerin hem fikir olduklarını belirten Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompoy, teşvik paketinin yanı sıra AB bütçesinin detayları konusunda da görüşmelerin devam ettiğini ve yarın bu konuda da bir neticeye varılmaya çalışıldığını kaydetti. Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ise AB bütçesinin teşvik paketleri kadar önemli olduğunu çünkü bütçeyle pek çok yatırım planlaması yapıldığına değinerek "Çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande arasında Avrupa'da nasıl daha fazla ekonomik entegrasyon gerçekleşeceği konusunda fikir ayrılıklarının bulunduğu belirtilen zirve ortak para birimi Euro'nun geleceğini de yakından ilgilendiriyor. Zirveden önce Merkel ve Hollande, Paris'te bir araya gelmişti. Angela Merkel ortak borçlanmaya karşı çıkarken Fransız lider, Euro Bölgesi'nde daha fazla ekonomik entegrasyonun şart olduğunu savunuyor.