KASTAMONU (AA) - Evrenye Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Turan Akın, geçen yıl bu zamanlarda bir teknenin avladığı 400-500 ton hamsiyi bu sezon 10 teknenin yakalayabildiğini söyledi.

Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abana ve İnebolu ilçeleri açıklarında avlanan teknelerin Evrenye balıkçı barınağına yanaştığını söyledi.

Hamsi avının sönük geçtiğini anlatan Akın, "Gece Evrenye'den denize açılan 10 tekneden yalnızca biri ağ attı, onlar da 550 kasa hamsi aldı. Geçen yıl bu zamanlarda bir teknenin avladığı 400-500 ton hamsiyi bu sezon 10 tekne ancak yakalayabiliyor. Palamutta son 10 yılın yılın en bereketli sezonunun yaşanması ve besin zincirinde hamsinin yer alması bunun en önemli nedeni. Hamsinin dışında Karadeniz'de genel olarak güzel bir sezon yaşanıyor. Bunun sürmesini umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Abana Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Mustafa Acar da palamut sezonunun aralık ayının ortalarına kadar uzayabileceğini ancak son günlerde olumsuz hava şartları nedeniyle avlanamadıklarını belirtti.

Çinekopta da beklenmedik bir bolluk yaşandığına dikkati çeken Acar, "Balıkçılarımız palamudun dışında bol miktarda çinekop avlıyor. Bu sezon tüm balıkçı camiasının yüzünü güldürdü ve güldürmeye devam edecek." dedi.