Gümrükçüoğlu, Belediye Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, yardım alan insanların mahallelerinde bulunan anlaşmalı market ve bakkallardan alışveriş yapabileceklerini belirterek, ''İhale gereği ihaleye girecek olan firmalardan Trabzon'un 42 mahallesinde en az 80 civarında bakkal, market ile anlaşılmış olması şartı getirildi. Vatandaşların alışverişini evinin bulunduğu mahalledeki bir marketten yapması için Trabzon Belediyesi bu şartı ortaya koymuş ve ihaleye giren firma 100'ün üzerinde bakkal ve marketle anlaşma sağlayarak ihaleye katılmıştır'' dedi. 
     Vatandaşların bu anlaşmalı bakkal ve marketlerden, belediyenin düzenlemiş olduğu ''KART 61'' ile alışveriş yapabileceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti: 
     ''Her ayın ilk haftası içerisinde, yardım paketlerine verilen teklif kadar yükleme yapılacaktır. Vatandaşlarımızda kendisine en yakın ya da ucuz olan bakkal ve marketlerden her türlü (alkol, sigara, şans oyunu, telefon kontörü hariç) alışverişlerini yapacaklar. Trabzon'da kurulu bulanan Bakkalım AŞ bünyesinde faaliyet gösteren 55 market bu anlaşmalı marketlerin içinde yer aldı. 2012 yılı içerisinde belediyemiz mücavir alanı içerisinde bulunan fakir ve muhtaç ailelere dağıtılmak üzere yapılan kuru gıda ve ekmek ihalesi bir bütün olarak yapılmıştır.''