ORDU (AA) - Ordu'da haftaya 9,40 liradan başlayan 50 randımanlı kabuklu fındığın kilogram fiyatı bugün 20 kuruş artarak 9,60 liraya yükseldi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, odada gazetecilere yaptığı açıklamada, fındık fiyatının uzun bir aranın ardından yeniden yükselişe geçtiğini söyledi.

Fındık fiyatının yaklaşık bir aydan beri kademeli olarak 11 liradan önce 10 lira seviyelerine, ardından 10 liranın da altına düştüğünü belirten Soydan, "Bugün itibarıyla 50 randımanlı kabuklu fındığın fiyatı 20 kuruş artarak 9,60 liraya yükseldi ancak bu artış hiçbir üreticimizi sevindirmedi, memnun etmedi." dedi.

Soydan, bu yükselişin yarından itibaren sürmesini temenni ederek, üreticinin bu yönde umutlarının sürdüğünü ifade etti.

Maliyeti 12 lira seviyelerinde olan fındığın fiyatının 12 lirayı aşmasını dileyen Soydan, buna tüm kalpleriyle inanmak istediklerini kaydetti.

Soydan, piyasada şu anda durgunluk olduğunu, hiçbir üreticinin ürününü pazara indirmediğini aktararak, "Bu piyasanın hareketlenmesi için mutlaka fiyatın yükselmesi gerekmektedir." ifadesini kullandı.

Arslan Soydan, üreticilerin yanı sıra tüccar ve manavların da dört gözle fiyat artışını beklediklerini sözlerine ekledi.