ORDU (AA) - Ordu'da geçen hafta 11,25 liradan işlem gören 50 randımanlı kabuklu fındık fiyatı, 10,25 liraya düştü.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, AA muhabirine, 11,25 liradan işlem gören fındık fiyatının 1 lira birden düşerek 10,25 liraya gerilediğini belirtti.

"Fındık fiyatı bu sezon bir türlü istikrar yakalayamadı. Bu istikrarsızlık en çok üreticileri mağdur etmektedir. Maalesef istenilen fiyat bir türlü oluşmadığı için binlerce üretici bekleyişini sürdürmektedir."diyen Soydan, Ağustos ayının ikinci haftasından itibaren pazara inen fındığın üreticinin yüzünü güldürmediğini ifade etti. Soydan, "Kasım ayının ikinci haftasına girdik. Maalesef fiyat bekleneni karşılamadı. Umudumuz sürüyor ama beklediğimiz fiyat ne zaman oluşur, bilemiyoruz. Üretici inatla direnişini sürdürüyor. Beklentimiz fiyatların bir an önce yükselmesi." değerlendirmesini yaptı.

Fiyat dalgalanmasının fındık sektöründeki herkesi olumsuz etkilediğini savunan Soydan, sadece üreticinin değil tüccar, manav, fabrika, çikolata ile yağ sanayinin de bu dalgalanmadan olumsuz etkilendiğini kaydetti.

Soydan, bu belirsizliğin artık son bulmasını temenni ettiklerini söyledi.