ORDU (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, "Serbest piyasada 9,75 liraya kadar düşen fındık fiyatını yarın yapacağımız geniş kapsamlı toplantıda değerlendirip hazırlayacağımız raporu ilgili makamlara sunacağız." dedi.

Soydan, hafta içi serbest piyasada fındık fiyatının 9,75 liraya kadar düştüğünü anımsatarak, bu fiyatın kesinlikle kabul edilir olmadığını söyledi.

Fındık fiyatının düşmesi nedeniyle toplantı yapma kararı aldıklarını belirten Soydan, "Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu başkanlığında gerçekleşecek toplantı Altınordu Ziraat Odası'nda yapılacak. Saat 13.00'te yapılması planlanan toplantıya fındık sektörü temsilcilerinin yanı sıra ilin milletvekilleri de davet edildi." diye konuştu.

Soydan, toplantının ana gündeminin düşen fındık fiyatları olacağını vurgulayarak, "Bu toplantının üreticilerimiz adına hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Toplantıda alacağımız kararları ve yol haritasını bir raporda toplayacağız. Daha sonra bu raporu ilgili makamlara sunacağız." ifadelerini kullandı.

Fındık üreticilerini temsil etmek ve haklarını kollamak amacıyla bulundukları makamlara getirildiklerinin altını çizen Soydan, "Artık üretici bizden müjdeli haberler bekliyor. Biz de kendilerine müjdeli haber vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Temennimiz fındık fiyatları arzu edildiği gibi 14-15 lira seviyelerine çıkar. Çünkü üreticinin dayanacak gücü kalmamıştır. Üretici bir çıkış yolu aramaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Soydan, toplantının sonucunu kamuoyuyla paylaşacaklarını sözlerine ekledi.