ORDU (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, 2016 yılı fındık işçi yevmiyesinin 55 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık bahçelerinde çalışacak işçilere verilecek ücretin belirlendiğini ifade etti.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından işçi yevmiyesinin belirlendiğini dile getiren Soydan, "Bu kapsamda geçen yıl 44 lira olan işçi yevmiyesi bu sezon 55 lira olarak belirlendi." dedi.

Soydan, komisyon tarafından belirlenen yevmiye fiyatının rekolte düşüşü ve askeri ücret düzenlemesine göre belirlendiğini ifade ederek, "Böylelikle bir işçinin günlük yevmiyesi 55 lira olacak. İşçi kardeşlerimiz adına hayırlı olsun." diye konuştu.

Komisyonda fındığı ayıklamada kullanılan patoz saati fiyatınında da belirlendiğini dile getiren Soydan, buna göre geçen sezon saati 120 lira olan patoz saatinin bu sezon 130 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Soydan, 16 yaşından küçük çocukları çalıştıran bahçe sahibi ve çocukların velilerine, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’na göre her çocuk için 219 lira idari para cezası yazılacağını sözlerine ekledi.