ORDU (AA) - Fındık Tanıtım Grubu (FTG) Başkanı İlyas Edip Sevinç, hesaplarında bulunan dövizleri Türk lirasına çevirdiklerini söyledi.

Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını dikkate alarak ülkenin de içinde bulunduğu ekonomik gelişmeleri değerlendirerek bugünden itibaren hesaplarında bulunan dövizlerin TL'ye çevrildiğini aktardı.

Bugün itibarıyla dövizlerin TL'ye çevrilme sürecinin tamamlandığını belirten Sevinç, şunları kaydetti:

"Karadeniz ile İstanbul Fındık ve Mamülleri İhracatçıları Birlikleri bünyesinde oluşturulan Fındık Tanıtım Grubu'nun Türkiye ve Dünya çapında fındık tanıtımı, reklam kampanyaları, üretimin ve kalitenin artırılması ile ilgili yaptığımız Ar-Ge çalışmalarında kaynak olarak kullanılmak üzere fındık ihracatçılarından her ihracat partisi başına kesilen fonlardan oluşan kaynağın döviz cinsinden olan kısmını TL'ye çevirdik. Bu kararı sayın Cumhurbaşkanı'mızın çağrısı üzerine ve devletimizin menfaatleri çerçevesinde gerçekleştirdik."

Sevinç, fındık ihracatçılarının ülkesi adına elini taşın altına koyduğunu, aynı hassasiyeti herkes tarafından gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.