ORDU (AA) - Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç, "Lisanslı depoculuğun hayata geçirilmesini biz de destekliyoruz." dedi.

Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un, fındıkta lisanslı depoculuğa geçileceği yönündeki açıklamasını desteklediklerini dile getirerek, "Temennimiz lisanslı depoculuğun kısa sürede hayata geçirilmesidir." diye konuştu.

Lisanslı depoculuğun başarılı olmasının sektöre olumlu katkılar sunacağını ifade eden Sevinç, "Üreticiler ve temsilcileri sistemin bir an önce kurulmasını bekliyor. Lisanslı depoculuğun hayata geçirilmesini biz de destekliyoruz. İnşallah üreticiler adına olumlu olması beklenen bu sistem fındığın üretildiği illerde devreye sokulur." ifadelerini kullandı.

Lisanslı depoculuğun başarıya ulaşması için üreticilerin mutlaka açılacak depoları tercih etmesi gerektiğini vurgulayan Sevinç, "Lisanslı depoculuk üreticinin iradesi ve destekleriyle ancak başarıya ulaşır. Eğer üretici bu sisteme sahip çıkmazsa lisanslı depoculuk belki de amacına ulaşmaz. Burada önemli olan üreticiye lisanslı depoculuğu iyi anlatmak ve buralara yönlendirmek." açıklamasında bulundu.

Sevinç, fındık fiyatının düşük olduğu dönemlerde en çok eleştirilenlerin manav, tüccar ve sanayici olduğunu, lisanslı depoculuğun hayata geçmesiyle bu kesimlerin de rahat edeceğini sözlerine ekledi.