GİRESUN (AA) - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (FİSKOBİRLİK), Kalite Yönetim Sistemi, Müşteri Memnuniyeti ve Şikayetleri Yönetim Sistemi, Çevre Yönetim Sistemi, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ile Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgeleri aldığı bildirildi.

FİSKOBİRLİK'ten yapılan yazılı açıklamada, gelişen iç ve dış piyasa koşullarında ürün ile hizmet kalitesinin artırılması, müşteri memnuniyeti odaklı başarının kalıcı kılınması, üreticilere daha iyi hizmet verilmesi, çalışanların iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, üreticilere ve müşterilere daha iyi hizmet verilmesi ve birliğin kurumsallaşması yolunda kalıcı standartların oluşturulması için yeniden yapılandırma sürecinin devam ettiği belirtildi.

Birliğin kurumsal tecrübesi, geleceğe dönük öngörüsü, vizyonu ve yönetim sisteminin çağın gerekliliklerine uygun hale getirilmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, oluşan standartların da uluslararası düzeyde geçerliliğinin olmasını gerektirdiği aktarıldı.

Açıklamada, bu amaçla Kalite Yönetim Sistemi, Müşteri Memnuniyeti ve Şikayetleri Yönetim Sistemi, Çevre Yönetim Sistemi, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarının kuruluş bünyesinde uygulamaya konulması için 2016 yılında ön hazırlıkların başlatıldığı ve temmuz ayında da uygulamaya geçirildiği kaydedilerek, "FİSKOBİRLİK'in bu belgeleri almaya layık görülmesi kooperatifçilik açısından da önemli bir durumdur. FİSKOBİRLİK örnek bir kurumsal model olma yolunda olduğunu da ispatlamıştır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, 5 ISO belgesinin, FİSKOBİRLİK'in kuruluş yıl dönümü olan 28 Temmuz'dan önce uygulamaya konulmasının önemsenilen bir gelişme olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Diğer bir husus ise Türkiye'deki Tarım Satış Kooperatif Birlikleri arasında 5 ISO belgesine sahip öncü ve örnek birlik olmasıdır. Kurucularımızın 78 yıl önce çok zor şartlar altında bir araya gelerek büyük heyecanla kurdukları birliğin, aynı heyecan ve sorumlulukla bu bayrak yarışını devam ettiren neferleri olarak var gücümüzle üreticimize ve ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz. FİSKOBİRLİK'in, kalite ve hizmetlerini ön plana çıkararak üreticilerimizden aldığı güç ve destekle hedeflere kısa zamanda ulaşacağına inancımız tamdır. Bu düşünceyle ISO belgelerimizin kurumumuza, üreticilerimize, müşterilerimize ve tüketicilerimize hayırlı olmasını dileriz."