GİRESUN (AA) - GÜLTEKİN YETGİN - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK), "Amiral gemisi" olarak gördüğü Entegre Fındık İşleme Tesisleri (EFİT) AŞ'nin üretim hacmini her yıl gerçekleştirdiği yeniliklerle artıyor.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EFİT AŞ'deki eski kırma ünitesini yenileyerek, son teknoloji ile çalışır hale getirdiklerini belirtti.

Yatırımların büyüyerek devam edeceğini anlatan Bayraktar, ürettiklerini sattıklarını, dolayısıyla sattıkça da ihtiyaç ortaya çıktığını ifade etti.

Bu yıl şekerlemeye ilişkin tüm üniteleri bakıma aldıklarını ve büyüttüklerini vurgulayan Bayraktar, "Çikolata ezme, fındık paketleme, püre, bu alanların hepsini son üç yıldan beri sürekli bakıma alıyoruz ve büyütüyoruz. Bu alanda aslında entegre tesisimiz, geçen yıldan bu yana belki de üretim hacmini iki katına çıkarmıştır. Dolayısıyla EFİT'e tabi ki yatırımlarımız var." dedi.

- FİSKOBİRLİK şekerli ürünler pazarında yüzde 400 büyüdü

Pazar paylarını dikkate aldıklarını ve iyi bir noktaya gelmek için çalıştıklarını kaydeden Bayraktar, "Burada da asıl hedef şekerli ürünler. Şekerli ürünlerin katma değeri yüksek. Geçen yıldan bu yana şekerli ürün satışı ve pazar payı anlamında yüzde 400 büyüdük." diye konuştu.

Bayraktar, 2017'de yüzde 100 büyümeyi hedeflediklerini bildirdi.

- "Yurt dışı satışları artıyor"

Her geçen gün yurt dışı satışlarının artış gösterdiğini belirten Bayraktar, bu anlamda örgütlenme şemalarının da bulunduğunu anlattı.

Lütfi Bayraktar, "Yurt dışında Fransa, Romanya, Bulgaristan, ABD ve Almanya’da temsilciliklerimiz var. Bu ülkeler için katma değeri yüksek ürünleri tercih ediyoruz. Buradaki hedefimiz de geçen yıl yaptığımızı satışın iki katına çıkmak." ifadesini kullandı.