ZONGULDAK (AA) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) özelleştirilmesine karşı olduklarını belirtti.

Demirci, yazılı açıklamasında, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Demir'in, TTK'nın bazı müesseselerinin özelleştirilmesi ve özel şirketlerin önünün açılması yönünde değerlendirmeleri olduğunu ifade etti.

TTK'nın özelleştirilmesinin düşünüldüğüne dair hiçbir yetkilinin açıklaması olmadığına dikkati çeken Demirci, "Sendikamızın bu konudaki tavrı çok açık ve nettir. Biz TTK'nın özelleştirilmesine şiddetle karşı çıkıyoruz. Böyle devasa bir kurumun özelleştirilmesi, müesseselerinin parçalanması, havza madenciliğinin terk edilmesi demektir. Bunun sonucu katliam olur." değerlendirmesinde bulundu.

Demirci, TTK'ya en son 2009'da işçi alındığını aktararak, şunları kaydetti:

"TTK, 1990'dan itibaren hiç norm kadroyla çalışmamıştır. Sadece zorunlu hallerde işçi alınmıştır. Geçen yıl TTK, tarihinin en az sayıda işçisiyle çalıştı. Özelleştirmeyi savunanlar, öncelikle kendi şirketlerinde çalışanların haklarını eksiksiz ödemelidirler. TSO başkanının ve basın mensuplarının Zonguldak'ın en büyük istihdam kaynağı olan TTK'nın özelleştirilmesini ve böylece kapanmasını talep eden açıklamaları büyük bir talihsizliktir. Bu açıklamalar, TTK'ya neden işçi aldırılamadığının ve kentteki işsiz gençlerin neden TTK’da istihdam edilerek Zonguldak’a yatırım yaptırılmadığının nedenlerini ve sorumlularını göstermiştir."