Ülkemizde, en büyük eğitim sorunlarından birisi olarak her zaman ezberci eğitim başlığından bahsediliyor olsa da, bu sorun üzerine gidilmemektedir. Aslında bilim videoları, kişilere hem fen alanını sevdirir hem de görsellikle bilimi öğretir.

Günlerce çalışsanız da öğrenemeyeceğiniz ya da üzerinden 3-5 gün geçtiğinde unutacağınız bilgileri, deney videoları sayesinde, kısa sürede öğrenebilir ve üzerinden yıllar geçmesine rağmen unutmazsınız. 

Video.oyunskor.com, sizler için en iyi ve ilginç deney videolarını bir araya getirmiştir.

Eğlenceli Deney Videoları

Eğlenceli deney videoları, aslında bilimi sevdirecek en iyi videolar arasında yer almaktadır. Çoğu zaman, izlerken şaşkınlık dolduğunuz ve bu bir sihirbazlık videosu mu diye düşündüğünüz görüntülerin ardında, bilimin gerçekleri gizlenmektedir. Bu videolarda gördüklerinizin bir kısmını öğrenerek, çevrenizdekilere yapabilir ve onları şaşırtabilirsiniz. Ancak yine de dikkat etmeli ve her gördüğünüzü uygulamaya kalkmamalısınız. Bazı deneylerin tedbirsiz uygulanması ciddi tehlikelere yol açabilir. 

Öğreten Deney Videoları                            

Öğreten deney videoları, okullarda öğretmenler tarafından da izletilebilecek videolar grubuna girmektedir. Bu videolar sayesinde, öğrencilere saatler süren dersler sonucunda verilecek ana noktalar kısa sürede, etkili olarak verilebilir. Ayrıca; deney videosunun izlenmesinin ardından, uygun koşullarda deneyin tekrarlanması da mümkündür. Video.oyunskor.com sitesinde yer alan videolarının yüksek görüntü kalitesi ve takılma yapmaksızın seri bir şekilde izlenebiliyor olması, bu aşamada ekstra bir avantaj sağlamaktadır.

(örn : Evde yapabileceğiniz 5 şey )

En İlginç Deney Videoları Nereden İzlenir?

Deney videolarını izleme imkânı bulacağınız pek çok site bulunmaktadır. Ancak bu sitelerin büyük bir bölümünde görüntü kalitesi düşük olduğundan dolayı, izlenenler net bir şekilde anlaşılamamaktadır. Düşük görüntü kalitesinde izlenen videolarda, dikkat daha çok objelerin ne olduğunun anlaşılmasına verilir. Oysa video.oyunskor.com adresinde yer alan tüm deney videoları yüksek çözünürlüklüdür. Güncelliği her zaman için sağlandığından dolayı, yalnızca uzun süre önce yüklenmiş videolarla karşılaşmazsınız. Her gün, yeni videolar yüklenir ve genellikle sosyal medyada fenomen haline gelmiş deney videolarının yayılma noktası da bu sitedir.

Sitenin, kullanıcı odaklı olması da, kullanımını kolaylaştıran bir noktadır. Kategoriler arasında rahatlıkla dolanabilir ve istediğiniz alana uygun videoları izleyebilirsiniz.

Bütün deney videoları için tıklayınız.