Tohum ve Yaş Meyve Sebze İhracatının Geliştirilmesi Projesi çerçevesinde Hong Kong’a giden Batı Akdenizli yaş sebze meyve ihracatçıları, Hong Konglu gıda tedarikçileriyle görüştü. Hong Konglu tedarikçiler siyah incir, kayısı, kiraz, limon, portakal, greyfurt, üzüm, domates ve nar talep etti.
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), alternatif pazarlar oluşturmak, mevcut pazarlarda etkinliği artırmak ve bölge ihracatını artırmak için yurt dışı pazarlama faaliyetlerini sürdürüyor. Bu çerçevede BAİB heyeti, Tohum ve Yaş Meyve Sebze İhracatının Geliştirilmesi Projesi kapsamında 2009 yılından bu yana Türkiye ihracatının hızla artığı ve dış ticaret fazlası verdiği Hong Kong’a gitti. Yaş meyve sebze ihracatçılarından oluşan heyet, Hong Kong’da 7-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Asia Fruit Logistica Fuarı’na da katıldı, süpermarket zincirlerinin satın alma yetkilileri ve halde ki firmaların yöneticileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.
BAİB, Uzakdoğu’nun en önemli fuarları arasında yer alan Asia Fruit Logistica’da bulunan Türkiye pavilyonuna stant açarak, bölgenin ihraç ürünlerini tanıttı. Batı Akdenizli ihracatçılar, fuar alanında yer alan stantta Global Andes Company gibi bölgenin önemli tedarikçisi başta olmak üzere diğer firma temsilcileriyle görüştüler. Ziyaret edilip, görüşme yapılan firmaların arasında Yau Ma Tei Wholesale Fruit Market, City’s Supermarket, DCH Food Mart ve Western Wholesale Food Market yer aldı. City’s Supermarket’in ihracatçılardan siyah incir almak istediğini bildirmesi ziyaretin verimli geçtiğinin göstergesi oldu. Diğer firmalar ise ihracatçılardan limon, portakal, greyfurt, üzüm, kayısı, kiraz, nar, domates talep etti.
BAİB, Hong Kong’da Genel Sekreter Fisun Evrensevdi Pektaş tarafından temsil edilirken, Hong Kong Konsolos Muavini Tahsin Güven, Hong Kong Ticaret Ateşesi Ayşe Gül Barkçin, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak ve Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu Üyeleri standı ziyaret etti.
(İHA)