Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'nin emin adımlarla yoluna devam ettiğini belirterek, "IMF'ye 23,5 milyar dolardan vadesi gelmeyen 2.9 milyar dolar borcumuz kaldı. Ama şu anda onu bile ödeyecek paramız var. Başbakanımız geçen gün açıkladı. Merkez Bankamızın kasası dolu. 90 milyar dolar dövizimiz var. İşte fark bu" dedi.

IMF'YE 2.9 MİLYAR DOLAR BORCUMUZ KALDI



Çanakkale'de Kolin Hotel'deki toplantının ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada açıklamalarda bulundu. Eroğlu, AK Parti hükümetinden önce IMF heyetindeki bir memurun bile Türkiye'ye gelişinde devlet başkanı gibi karşılandığını belirterek, "O zamanlar IMF heyeti yetkilileri istediklerini tamamen kabul ettirdikten sonra mağrur bir şekilde kendi ülkelerine dönmezler miydi?

Ama aynı şeyi Başbakanımıza yaptırmak istedikleri zaman Başbakanımız masaya yumruğu vurup, 'Biz büyük bir milletiz. Güçlü bir devletiz. IMF ile anlaşabiliriz ama bizim dediklerimizi kabul ederseniz' demedi mi? Neticede IMF, 'Nasıl olsa dünyada büyük bir kriz var, ABD'de şu kadar, Avrupa'da bu kadar banka battı. Türkiye mecbur olacak' diye düşündü. Bunun üzerine de Başbakanımızın resti karşısında çekip gitti. Bizler AK Parti hükümeti olarak 23,5 milyon dolar borcu devraldık. Allah'a çok şükür, vadesi gelen her borcumuzu takır takır ödedik.

Şu anda da 23,5 milyar dolardan vadesi gelmeyen 2,9 milyar dolar borcumuz kaldı. Onu bile ödeyecek paramız var. Başbakanımız geçen gün açıkladı. Merkez Bankamızın kasası dolu. 90 milyar dolar dövizimiz var. Bir taraftan borç ödeyeceksin, bir taraftan kasayı dolduracaksın, bir de dolu dizgin yatırımlar yapacaksın. İşte fark bu" dedi.

Ziyaretin ardından AK Parti Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, Bakan Eroğlu'na eşine iletilmek üzere bir hediye verdi.