IMF Başkanı Christine Lagarde, küresel ekonomide yaşanan krizin etkilerini azaltmak için Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'nın taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Uluslararası Para Fonu IMF Başkanı Christina Lagarde, küresel ekonominin, Temmuz ayında beklentilerden daha zayıf seyrettiğini açıkladı. IMF, gelecek yıl için yüzde 3,9 olarak açıklanan küresel ekonomik büyüme tahminlerini Temmuz ayında yüzde 3,5'e çekmişti.

Lagarde, finans sektörünün içinde bulunduğu ortamın, bundan beş yıl önce, krizin başladığı döneme göre daha güvenli olmadığını da belirtti. Avro bölgesindeki belirsizliğin küresel ekonomi için en büyük tehdit olduğunu belirten Lagarde, Avrupalı yetkililerden mali reform uygulamalarını geliştirmelerini istedi.

Lagarde, "Krizin merkezinde Avrupa var. Alınacak önlemlerin büyük çoğunlu da burada alınmalı" diye konuştu. Amerika Birleşik Devletleri'nin ise mali politikalarını netleştirmesi gerektiğini vurgulayan Lagarde, diğer ülkelere de üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri için çağrı yaptı.