Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, küresel krize rağmen Türk ekonomisinin Avrupa Birliği ülkelerinden daha iyi bir durumda olduğunu söyledi. İstanbul Finans Zirvesi'nde konuşan Çağlayan, Türkiye "IMF'ye cep harçlığı verecek duruma geldi" dedi.

Çağlayan, şunları söyledi:
"Türkiye bugün Avrupa Birliği'nin 27 üyeli ülkesinin 27 ülkesinden çok iyi durumda. İşsizlikte dünyada ve Avrupa'da bilhassa bu konuda problemler yaşanırken yüzde 8 gibi ta kriz öncesi döneme kadar 2001 krizi öncesi döneme denk gelecek olan bir işsizlik durumuna gelmiştir. Türkiye böylesine küresel bir krizde bırakın IMF'den destek almayı adeta IMF'ye bir yerde belki bu tabirim biraz fazla kaçacaktır ama söyleyeyim rahatlayayım. IMF'ye cep harçlığı olmak üzere 5 milyar dolar da verecek duruma geldi."

ALİ BABACAN: ŞÖFÖR GEREĞİNİ YAPACAKTIR

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan dün 'büyümede aşırı fren yapılıyor' eleştirilerine şu yanıtı vermişti: "Bir bakıma siste, virajlı yolda otobüsü dikkatle kullanan şoföre yolcular ‘ya kardeşim niye yavaşlıyorsun bas gaza bas gaza' dediğinde tabii ki şoför dinlemeyecek ve gereğini yapacaktır. O nedenle bizim de mutlaka dikkatli gitmemiz gerekiyor. Türkiye'nin potansiyel büyümesiyle, kaynaklarıyla, tasarruf oranlarıyla orantılı büyüme oranları görmemiz gerekiyor."