KONYA (AA) - Hepsiburada.com Pazaryeri Yöneticisi Mehmet Ekerbiçer, "Türkiye'de online alışveriş pazarı hızlı bir şekilde büyüyor. Bu hızlı büyüme performansına rağmen Avrupa ve dünya pazarları ile karşılaştırdığımızda henüz tatmin edici seviyelerde değiliz." dedi.

Ekerbiçer, Konya'da bir otelde düzenlenen, 10. yılını kutlayan İnteraktif Pazarlama Zirvesi (İPZ) Anadolu Konferansı'nda, E-ticaret ekosistemini büyütmek için yatırımlar yaptıklarını, bu yatırımların en önemlilerinden bir olan Pazaryeri'nde, tüm şirketlere ve markalara satıcı olma fırsatı sunduklarını söyledi.

Anadolu'daki KOBİ'ler ve girişimcilerin hiçbir ücret ödemeden Pazaryeri'ne dahil olup, e-ticaretle işlerini büyütebileceğini belirten Ekerbiçer, e-ticaret sektörünün "yeni nesil perakende" olarak tanımlandığını ifade etti.

Türkiye'de online alışveriş pazarının hızlı bir şekilde büyüdüğünü, buna rağmen Avrupa ve dünya pazarları ile karşılaştırıldığında henüz tatmin edici seviyelerde olmadığını ifade eden Ekerbiçer, şunları kaydetti:

"E-ticaret toplam perakendenin yüzde 2'lik bir payına sahip durumda. Hepsiburada.com olarak 5 yıl içinde bu rakamı yüzde 5'in üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için de en büyük projelerimizden biri olan Pazaryeri'ni devreye aldık. Pazaryeri'nde ticaret yapan tüm şirketlere ve markalara satıcı olma fırsatı sunuyoruz. Anadolu'daki KOBİ'ler ve girişimciler hiçbir ücret ödemeden Pazaryeri'ne dahil olabilir ve yeni nesil bir iş olan e-ticaretle işlerini büyütebilirler."

- "52 milyon ziyaretle en büyük AVM"

Ekerbiçer, Hepsiburada.com'da bilgisayarlardan akıllı telefonlara, beyaz eşyadan elektroniğe, bebek bezlerinden temizlik malzemelerine, kırtasiye ürünlerinden moda ürünlerine kadar 30 farklı kategoride 2 milyon ürün çeşidi sunduklarını vurguladı.

Aylık 52 milyon ziyaret sayısı ile Türkiye'nin her yerinden ulaşılabilen en büyük AVM konumunda olduklarına işaret eden Ekerbiçer, şöyle devam etti:

"Yıllık yüzde 140 gelir büyümesi elde ediyoruz. Tüm bu potansiyelimizi sizinle paylaşmak ve işinizi e-ticaretle büyütmek için Konya'ya geldik. Hepsiburada.com'un teknoloji, pazarlama ve deneyim desteğini arkanıza alarak ürünlerinizi Türkiye'nin her ilindeki müşterilere ulaştırabilirsiniz. Türkiye'nin KOBİ başkenti olan Konya, ekonomik büyümesine e-ticaret ile ivme kazandırabilir. TÜİK'in Hane Halkı Bilişim Teknolojilerini Kullanım Araştırması'na göre, e-ticaretin pazardaki büyümesi, 2016'da ocak-haziran döneminde yüzde 30'a yaklaştı. Aynı araştırmada kadın online alışveriş müşterilerinin oranı 2016'da yüzde 32,9 oldu. E-ticareti tercih eden erkeklerin oranı ise yüzde 35'e yükseldi."

Programda, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yıldırım, "Yola Çıkarken İnovasyon" adlı konferans verdi.

Programa, Marketing Türkiye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Doğrusoy, KOBİ temsilcileri, iş adamları, esnaf ve girişimciler katıldı.