Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Türkiye’nin en önemli girişimcilik etkinliklerinden Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum, girişimci adaylarını Türkiye’nin önde gelen iş insanlarıyla buluşturan G3 Forum Anadolu’nun ikincisi, 11 Ekim 2016 tarihinde Trabzon’da gerçekleştirilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Türkiye'nin en önemli girişimcilik etkinliklerinden Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum, girişimci adaylarını Türkiye'nin önde gelen iş insanlarıyla buluşturan G3 Forum Anadolu'nun ikincisi, 11 Ekim 2016 tarihinde Trabzon'da gerçekleştirilecek.

Girişimcilik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla tüm dünyada 160'ı aşkın ülke ile eş zamanlı kutlanan Global Girişimcilik Haftası kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, TOBB Kadın ve Genç Girişimci Kurulları tarafından 2011 yılından bu yana her yıl Kasım ayında İstanbul'da Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum gerçekleştiriliyor. G3 Forum'un, 2015 yılından itibaren Anadolu kentlerinde de düzenlenmesinin kararlaştırılmasının ardından ilk etkinlik Kayseri'de yapıldı. G3 Forum Anadolu'nun ikincisi ise 11 Ekim 2016 tarihinde Trabzon'da gerçekleştirilecek. Türkiye'nin önde gelen iş insanlarıyla, Karadeniz bölgesindeki girişimciler ve girişimci adayları G3 Forum Trabzon'da buluşacak.

Trabzon Ticaret Odası ve Trabzon Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilecek etkinliğe, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras, G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz ve yemeksepeti.com CEO'su Nevzat Aydın'ın da aralarında bulunduğu Türk iş dünyasından çok sayıda isim katılım gösterecek. Başarılı girişimcilerin deneyimlerini aktaracağı oturumlar ve yuvarlak masa toplantılarıyla gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında girişimcilik ile ilgili tüm başlıklar mercek altına alınacak.

Türkiye'nin girişimcilik alanındaki en önemli ve en büyük etkinliği olan G3 Forum'u her yıl girişimcilik ekosisteminden gelen talepler doğrultusunda daha da ileri taşıdıklarını ifade eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu: "Bu kapsamda girişimcilik kültürünün Anadolu'da yayılmasına büyük önem veriyoruz. Çünkü girişimciliğin gelişmesi için gerekli altyapıyı, ancak ülkemizin her noktasında bu alanda bilinç oluşturarak kurabiliriz. Türkiye'nin müthiş bir genç nüfus avantajı var. Girişimci sayımızı artırabilirsek sahip olduğumuz genç nüfus avantajını zenginleşmek için kullanabiliriz. Kendi işini kuran ya da kurmak isteyen Karadenizli girişimcileri, Türkiye'nin en başarılı girişimcileriyle buluşmak için G3 Forum Trabzon'a bekliyoruz" dedi.

Geçtiğimiz 6 yılda 5000'den fazla girişimci ve girişimci adayıyla buluştuklarını belirten G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz ise şunları söyledi: "Gençlerimizin fikirlerini doğru bir şekilde ortaya koyarak seslerini duyurabilmelerine ve böylece ülkemizin her noktasından bir ışık yükselmesine katkıda bulunmak hedefiyle G3 Forum Anadolu etkinliklerine başladık. Önce kendine sonra çevresine ve ülkesine katma değer sağlayacak Karadenizli tüm gençlerimizi dinlemek ve yol gösterebilmek için bu kez Trabzon'da biraraya gelmekten memnuniyet duyuyoruz"