Bu tür uygulamalar ile işletmelerdeki sağlığı, güvenliği kontrol altına almayı sağlamayan işverenler yasal yollar gereğince cezaya çarptırılmaktadır. Tekrarlandıkça cezalarda giderek büyümektedir.

Türkiye’nin batı bölgesinde sanayinin hızla gelişmesi ve işletmelerin yaygınlaşmasıyla bir çok tehlikeli sanayi sınıfında bulunan işletmeler meydana gelmiştir. Bunun dışında açık alanlarda çalışan tehlikeli mesleklerde bulunmaktadır. Televizyon, radyo ve dijital ortamlardan sık sık iş kazası haberlerine rastlayabilmekte sanayi geliştikçe artmaktadır. Tedbirlerin alınmaması ve gerekli önlemlerin sağlanmaması sonucunda bir çok işçi ağır olarak sağlık problemleriyle baş başa kaldığı gibi bir çok işçide iş kazalarına kurban olabiliyor. Bu tür davranışları ülkemizde azaltmak ve çevreyi daha fazla geliştirmek için işletmelerde iş güvenliği uzmanı, işyeri hemşiresi ve osgb gibi birimlerin kurulmasını sağlamalısınız.

İş Güvenliği Uzmanı

İşletmelerde Gerçekleşebilecek İş Kazalarını Önlemek İçin İpuçları
Tehlikeli, sanayi kategorisine giren işletmelerde ufak veya büyük iş kazalarının sıklıkla görülebilmesi mümkündür ancak vereceğimiz ipuçları ile kısmen kazaları önleyebilir ve daha tedbirli davranışlar sergileyebiliriz.

  • İşçilere ait kişisel koruyucu donanımları deforme olduysa bildirilerek yenilenmelidir. Eksiksiz ve çalışma şartlarına uygun olarak kullanılmalıdır. Kullandığınız alet, cihaz veya makinelerin koruyucu donanımlarının bakımlarını gerekli aralıklarla yaptırarak koruyucuların çıkartılmamasına da özen göstermelisiniz.
  • Hasta, sinirli ve uygunsuz çalışma potansiyeli olan kişiler işverenlerden veya sorumlu kişilerden durumlarını bildirerek izin, rapor almalıdırlar. Bu davranışlar içerisinde çalışmak dikkatsizliği doğurduğu gibi iş kazalarınıda doğurabilmektedir. Bunun yanı sıra işçilerin disiplin içerisinde çalışmaları ve sık sık ufak molalar verilerek daha fazla rahatlamalarını ve verimlerini kazanmalarınıda sağlayabilirsiniz.
  • Çalışma ortamları, yemekhane, soyunma odaları v.b. alanların temizliğinin meslek hastalıklarına büyük oranda etkisi vardır. Bu tür çalışmaların yapılması ve yaptırılması hijyen ve işçi sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir.
  • Uzmanlar tarafından muayeneler gerçekleştirerek işçilerin sağlıklarının değerlendirilmesinin yapılması da işletmede meslek hastalıklarını, bulaşıcı hastalıkları ve verimli çalışma büyük oranda restore edecektir.

İş güvenliği uzmanı kişilerin işletmelerde bulunduğu sürece aksilik ve eksiklikleri bildirmeside alternatif bir seçenektedir. Bunun yanı sıra belirli kriterleri karşılayan işletmelerde osgb, işyeri hemşiresi veya iş güvenliği birimleri bulunmuyorsa işverenler uyarılmalıdır.

İş güvenliği uzmanı, işyeri hemşiresi, işyeri hekimi, iş sağlığı ve güvenliği birimlerini işletmelerinizde faaliyete alabilmek için Bursa ve İstanbul’da hizmet veren Bilgemed firmasını tercih edebilirsiniz.
“Önce İnsan” sloganıyla faaliyetlerini sürdüren Bilgemed, kaliteli hizmet ilkesini edinerek uzman ekibiyle hizmet vermektedir.
Daha detaylı bilgi için :
 
www.bilgemed.com.tr