Ankara Ticaret Odasından (ATO) yapılan açıklamaya göre, festival süresince banka ve kredi kartıyla alışveriş yapanlar arasındaki çekilişte BMW İ8 marka otomobili kazanan Ayverdi, ailesiyle ATO'ya davet edildi.
ATO Başkanı Salih Bezci ile görüşen Ayverdi, araba kazandığı haberini aldığında inanmadığını belirterek, "Arayanları önce dolandırıcı zannettim. Salih Bey arayınca da dolandırmaya çalışıyorlar diye düşündüm. Gerçek olduğunu öğrenince gece boyu yatak odası ve balkon arasında mekik dokudum" dedi.

"Arabayı satıp çocuklarıma ev alacağım"

Kısa süre önce oğlunu evlendirdiğini anlatan Ayverdi, hayatı boyunca hep kirada oturduğunu ve tek hayalinin çocuklarına birer ev almak olduğunu söyledi. Ayverdi, "Çocuklarım benim yaşadıklarımı yaşasın istemiyorum. Arabayı satıp onlara ev alacağım. Çok mutluyum. Beni arayıp 'araba çıktı' dediniz ya 'gel' deseydiniz cebimde sadece 5 lira vardı. Batıkent'ten buraya belki gelirdim ama geri eve dönemezdim" ifadelerini kullandı.

"İhtiyaç sahibine çıktı"

Salih Bezci de geçen yıl verilen otomobil ödülünün de ihtiyaç sahibi birine çıktığını hatırlatarak, "Bu yıl da ödülün ihtiyaç sahibi birine çıkmasına sevindim" diye konuştu. BMW İ8 talihlisinin oturduğu evde kiracı olduğunu öğrenen Bezci, ev sahibini arayarak evi Ayverdi'ye satmasını önerdi.

Kazandığı otomobile binen Ayverdi duygulandı

Konuşmaların ardından eşi ve çocuklarıyla otomobili inceleyen Ayverdi, denemek için bindiğinde çevreden gelen "Daha önce arabanız olmuş muydu?" sorusuna, "Bisikletin olmuş muydu diye sorsana" şeklinde cevap verirken duygulandığı görüldü.

Ayverdi, otomobili resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından, yaklaşık bir ay içinde teslim alacak.