Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, ''Bu eğitim sayesinde, eğitimini tamamlayan ve kendi işini kuran girişimciler 30 bin liralık KOSGEB Yeni Girişimci Desteğini kullanabilecek'' dedi.

TESK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, TESK Genel Başkanı Palandöken, kendi işini kurmak isteyen 30 girişimciye 12 Aralık - 22 Aralık 2012 tarihleri arasında girişimcilik, iş fikri geliştirme ve iş planı hazırlama konularında TESK tarafından 70 saatlik ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' verileceğini kaydetti.

Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 70 bin lira üst limitli Sabit Yatırım Desteğinden de yararlanılabileceğini bildiren Palandöken, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Bu eğitim sayesinde, eğitimini tamamlayan ve kendi işini kuran girişimciler 30 bin liralık KOSGEB Yeni Girişimci Desteğini kullanabilecek. Eğitime katılmak isteyen girişimcilerin TESK'e başvurarak başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Şu an için TESK tarafından bir eğitim sınıfı açılacak olup, gelen talepler doğrultusunda yeni eğitimlerin düzenlenmesi planlanıyor.''