SAMSUN (AA) - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Türkiye'nin son dönemde işgücü piyasasında büyük mesafe katettiğini söyledi.

Uzunkaya, İŞKUR İl müdürlüklerinin çalışmalarına katkıda bulunmak üzere düzenlenen gezi programı kapsamında geldiği Samsun'da, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmaları ziyaret etti.

Samsun Yurt Savunma Sanayi'ni gezen Uzunkaya, burada yaptığı açıklamada, İŞKUR'un, Türkiye'de istihdam politikalarının oluşmasında, işsizliğe çözüm bulmada, işgücü piyasasının nabzını tutmada ve bu talepleri belirleyip buna uygun insan gücünü yetiştirmede en büyük sorumluluğu üstlenen kurum olduğunu belirtti. 

Türkiye'nin 81 ilinde 8 bin 500'ü aşan personelle bir taraftan iş arayana bir taraftan işverene hizmet yaptıklarını dile getiren Uzunkaya, "Biz her bir ilin işgücü piyasasının talep hissettiği, ihtiyaç duyduğu iş talebini ölçmeye çalışan bir kurumuz" ifadesini kullandı. 

Uzunkaya, İŞKUR iş ve meslek danışmanlarının, her gün yüzlerce işveren ve iş arayanla yüzleştiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü sadece işi arayan, iş talebinde bulunan insanımız değil aslında iş sahibi olan insanlarımız da aradığı vasıfta eleman bulamamaktan yakınmaktadır. Onun için onların aradığı elemanları yetiştirmenin gayreti içindeyiz. Türkiye son dönemde işgücü piyasasında büyük mesafe katetti. Bir yılda Türkiye çapında binlerce, 5 binlerce, 10 binlerce iş arayana iş bulan İŞKUR, bugün sadece Samsun açısından baktığımızda 2015 yılının ilk 7 ayında, 8 bine yakın insanımıza iş temin etmiş."

Taleplerin tümünü karşılamayı kendisine hedef edinen bir kurum olduklarını vurgulayan Uzunkaya, "Biz de genel müdür yardımcılarımız, daire başkanlarımız, genel müdürümüz olarak illerimizin çalışmalarını yakinen takip etmek, onların başarılarına katkıda bulunmak adına bu programları düzenliyoruz. Yine bizim buradaki başarımızın en büyük ortağı olan müteşebbisimizdir, yani işverenimizdir. İşverenimize de ciddi anlamda katkılarımız söz konusu" diye konuştu.