Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen "Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu" kapsamındaki Türkiye İş Kurumu İŞKUR otobüsü Trabzon Forum avm'de tanıtım günleri yapıyor.

Projenin amacı hakkında bilgiler veren Kamu İstihdam Hizmetleri Projesi (KİP) Halkla İlişkiler ve Görünürlük Uzmanı Nihal Togo, "İŞKUR'a ve tüm ilgili paydaşların merkezi ve yerel teşkilatlarına teknik destek sunarak, 12 NUTS II bölgesinde bulunan 43 ilde kamu istihdam hizmetlerini geliştirmek, daha fazla kişinin işgücü piyasasına girmesini ve istihdamda kalmasını sağlamak için İŞKUR, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları (İİMEK) ve sosyal ortakların idari kapasitelerini artırmalarına destek olmaktır. Kampanya kapsamında Doğu Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesindeki 21 ili ikişer gün süreyle ziyaret edece olan özel tasarlanmış "İŞKUR Kampanya Otobüsü" ve İŞKUR tanıtım görevlileri, 23 - 24 Mayıs 2012 tarihlerinde iki gün süre ile Trabzon'un tüm bölgelerinde kişilerle yüz yüze görüşmeler yapacaklardır. Görevliler, iş arayanlar ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde, Kurslar, Mesleki Eğitim Hizmetleri, Girişimcilik Programları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum Yararına Çalışma Programları, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, İşsizlik Sigortası, Kısa Çalışma Ödeneği gibi çeşitli hizmetleri tanıtacaklardır" dedi.

Öte yandan, İŞKUR otobüsü, Trabzon öncesinde ziyaret edilen 6 ilde toplamda 7 bin 800 kişi ile yüz yüze görüşmeler yapıp, 2 aylık kampanya süresince toplamda en az 21 bin kişiye ulaşılması hedefliyor.