Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NTV ve Star Tv'nin ortak canlı yayınına katıldı. Erdoğan, NTV Yayın Koordinatörü Nermin Yurteri, Star Haber Koordinatörü Nazlı Öztarhan ve Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas'ın sorularını cevapladı.

Doğalgaza yapılacak zammın oranı ve zamanı sorulan Erdoğan, artışın ekim ayı başında ve yüzde 10-15 gibi bir oranda olacağını söyledi.

Mali disiplinden taviz verilmeyeceğini ve popülist davranılmayacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Ekonomi yönetimdeki arkadaşlarımın başarılı olduğuna inanıyorum. Mali disiplinden taviz vermeyi düşünmüyoruz. Bunu kimse frene basma olarak algılamasın" dedi.

Başbakan canlı yayında ayrıca gündeme dair diğer konu başlıklarını da değerlendirdi. Onlardan bazıları şöyle:

"İMAM HATİBE GİTMEYEN TERÖRİSTTİR, DEMEDİM"

"İmam hatipleri niye kapattılar? Oradan terörist çıktığını göremezsiniz. Niye kapatıyorsun, o milletin evlatları değil mi? Ben 'imam hatip okuluna gitmeyenler teröristtir' demedim. Millette şu an bir rahatlama oldu. Katsayı olayı düzeldi, bu bir haksızlığın düzeltilmesidir. Ben çocuklarımı kendi ülkemde okutamadım. Erkek çocuklarım Harvard'ı tutturacakları halde gidemedi. Kızlarım başörtüsü nedeniyle gidemedi. Bizim bütün mücadelemiz ayrımcılıkladır. Türkiye'deki bir kesimde İslamafobi var. Bize şaşırıyorlar, 'Sizin kızınız nasıl Türkiye'de okuyamıyor' diyorlar. Bu normalleşmedir"