4.5 milyon memur ve emeklinin zam oranı netleşti. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun memur maaşlarına yapılacak zammın 2012 yılı için yüzde 4+4, 2013 yılı için de yüzde 3+3 olmasına karar verdiği bildirildi.
Hakem Kurulu, 2012 için zam oranını hükümetin teklifine göre sadece yarım puan artırdı. Hükümet 2012 için yüzde 3.5+4 zam teklif etmişti.

'KATILIM' UZLAŞMAZLIĞI

Toplantı öncesinde katılım konusunda bir anlaşmazlık yaşandı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda sendikaların taleplerinin değerlendirilmediğini öne sürerek, Memur-Sen'e kurulun bugünkü toplantısına katılmama çağrısında bulundu. Ancak Memur-Sen Hakem Kurulu toplantısına katılacağını açıklayınca, Türkiye Kamu-Sen ve KESK de toplantıya katılma kararı aldı. Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlığındaki 11 kişilik kurulda hükümet ve memur, 4'er üyeyle temsil ediliyor. Kurulda ayrıca iki üniversite temsilcisi bulunuyor.

21 GÜNDE ANLAŞMA ÇIKMAMIŞTI

Hükümet ve memurun 21 gün süren toplu sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanmıştı. Hükümet 2012 için yüzde 3+3'lük zam teklifini yüzde 3.5+4'e yükseltmişti. 2013 yılı teklifi de yarım puan artırarak yüzde 3+3'e çıkarılmıştı.

MEMURLAR İŞ BIRAKTI

Zam oranını yetersiz bulan memurlar 23 Mayıs'ta bir günlük iş bırakma eylemi yapmıştı.