ARTVİN (AA) - İzmir Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve yönetim kurulu üyeleri, Hopa'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Saka ve beraberindeki heyet, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek'i ziyaret ederek bir süre görüştü.

Akyürek, burada yaptığı konuşmada, Hopa'nın bölgede coğrafi olarak önemli konumda yer aldığını belirterek, aynı zamanda Karadeniz Bölgesinin son yıllarda hızlı gelişen ticaret merkezi olduğunu vurguladı.

Hopa'nın, Türkiye'nin en önemli kara hudut kapılarından olan Sarp Sınır Kapısı'na sahip olduğuna dikkat çeken Akyürek, şöyle devam etti:

"Geçen yıl yaklaşık 7 milyon, bu yıl ise şu ana kadar 8-8,5 milyon kişi kapıdan giriş çıkış yaptı. Günlük ortalama 25 bin kişinin geçiş yaptığı kapıya sahibiz. Yaklaşık 300 milyonluk Kafkaslar bölgesine açılan transit yolculuğuna ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye bazında lojistikte birinci sıradayız. İran'la taşımacılığımız çok hızlı şekilde artarak devam ediyor. Son yıllarda artan ticaretimizi daha da profesyonel hale getirerek kamyondan tıra döndük. Kurumsallaşan firmalarla yaklaşık 40'a yakın C2 belgeli firmamız var. Aynı zamanda da yine TÜRSAB belgeli 8 turizm belgeli firmaya sahibiz. Hopa, turizm, lojistik ve ekonomi olmak üzere her alanda değişiyor ve gelişiyor."

Akyürek, ziyaret anısına, kardeş oda protokolüne sahip oldukları İzmir Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka'ya plaket ve çeşitli hediyeler verdi.