SAMSUN (AA) - Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, 2013-2014 ayçiçeği alım kampanyasını başlattıklarını bildirdi.

Erarslan, yazılı açıklamasında, bu yıl ayçiçeği üreticisine verilecek ön alım fiyatını 1,55 lira olarak belirlediklerini belirtti.

Yeni sezonda ürün teslim eden tüm ortaklara daha sonra piyasa değerlendirmesine göre belirlenecek nihai fiyat üzerinden fiyat farkı ödeneceğini ifade eden Eraslan, şunları kaydetti:

"Geçen yıla göre ayçiçeği ekim alanlarının daralmasına rağmen verim bu yıl yüksek. Karadenizbirlik olarak 40 bin tona yakın ayçiçeği alımı hedefliyoruz. Üreticilerimizin alın terinin karşılığını, her yıl olduğu gibi bu sezon da tam olarak vereceğiz. Hiçbir üreticimizi piyasa şartlarına ezdirmeden desteklemeyi sürdüreceğiz."

Yağlı tohumlarda yerli üretim artışının sağlanması için devlet tarafından yapılacak teşvik ve desteklemelerin mutlaka artırılması gerektiğini belirten Erarslan, "Bu ilkeden hareketle birliğimiz, bundan sonra da bölgemizde üretim artışını sağlayacak şekilde üreticilerimize her türlü ayni ve nakdi katkıyı sağlayarak yerli üretimin desteklenmesine devam edecek. Yeni sezon tüm üreticilerimize hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulundu.