SİNOP (AA) - Karadeniz'de son günlerde yaşanan olumsuz hava koşullarına karşın tezgahlarda balık bolluğu yaşanıyor.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'in tamamında kötü hava koşullarına rağmen avcılık yapılmaya devam edildiğini söyledi. 1 Eylül'de açılan sezonla başlayan balık bolluğunun devam ettiğine işaret eden Bayrak, çok miktarda palamut ve çinakop avlandığını dile getirdi.

Hava muhalefeti nedeniyle çoğu balıkçının denize açılamadığını anlatan Bayrak, şunları kaydetti:

"Özellikle iki gündür bölgemizde hava koşulları istediğimiz düzeyde avcılık yapmamıza müsaade etmiyor ancak buna rağmen tezgahlar boş kalmıyor. Palamut ve çinekop avcılığı yoğun şekilde sürüyor. Bunlara istavrit ve mezgit gibi balıklar da eklenince vatandaş ucuza balık yemeye devam ediyor. Şimdi gözümüzü hamsiye çevirdik. Kasım ayı ile hamsinin bolca kendini göstermesini bekliyoruz. İnşallah güzel bir hamsi sezonu geçireceğiz."

- Palamudun tane fiyatı 2,5 liraya kadar düştü

Balıkçı İbrahim Gündoğdu ise kötü hava koşullarının balık fiyatlarını etkilemediğine dikkati çekti. 300 gramlık palamudun tanesinin 2,5 liraya satıldığını belirten Gündoğdu, "Palamut fiyatları biraz yükselmişti. Tekrar düşmeye başladı. Yavaş yavaş yerli hamsi dediğimiz Karadeniz hamsisi de çıkmaya başladı. Onun da kilogramı 10 liradan satılıyor." şeklinde konuştu.

Sinop'ta tezgahlarda çinekop kilogramı 15, istavrit 12, mezgit ise 10 liradan alıcı buluyor.