KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarında (KARDEMİR) alt işverende çalışan 372 işçinin şirket kadrosuna alınacağı bildirildi.

KARDEMİR'den yapılan yazılı açıklamada, fabrikanın özelleştirildiği 1994 yılından bu yana aralıksız sürdürülen yatırımlarla, teknolojisinin yenilendiği, kapasitesinin artırıldığı, başta ray olmak üzere, ağır profil ve çubuk-kangal gibi yeni ürünlerle ürün gamının genişletildiği belirtildi.

Fabrikada, tüm iş süreçlerinin sürekli iyileştirme anlayışıyla geliştirilmeye devam edildiği, üretim kapasitesinin 3 milyon ton seviyelerine doğru çıkarılmakta olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu büyüme ve gelişim, şüphesiz ki büyük bir inancın ve emeğin ürünüdür. Bu süreçte katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza içtenlikle teşekkür ederiz. Belirtilen yatırımlar ve büyüme, şirketimiz için farklı iş çözümlerini de gündeme getirmiştir. Halen şirketimiz tarafından yapılmayan ve alt işverenler vasıtasıyla yapılmakta olan bir kısım işlerimiz, kendi uzman kadrolarımızı yetiştirmek amacıyla önümüzdeki dönemde şirketimiz tarafından yapılacak. Bu işlerde alt işveren çalışanı olarak bulundukları yerlerde iş tecrübesine sahip, iş süreçlerini yaşamış 372 kişinin, şirketimiz kadrolarına geçirilmesine karar verilmiştir."