Bu kredilerin kullanılması için bankanın belirli istekleri söz konusudur. Bireysel kredilerin kullandırılması için biraz daha detay gerekirken, ticari krediler çoğu zaman daha kolay verilmektedir.

            Kredilerin kullandırılması, bankaların da lehine olan bir durumdur. Çünkü bankalar, kredilerden faiz alırlar. Kredinin vadesi uzadıkça, faiz oranı da artar ve geri ödeme miktarı bankanın kazancıdır. Bu kazanç sayesinde bankalar da yüksek oranda kar sağlarlar. Aynı zamanda kredi hesaplama, vadeye ve o dönemde kullanılan kredilerin faiz oranlarına göre değişiklik gösterir. 

            İşte bu nedenden ötürü, kredi ihtiyacının söz konusu olduğu durumlarda, kredi kullanacak olan kişiler bankaların faiz oranları ile ilgilenirler. Bankalar dönem dönem kampanyalar düzenleyerek faiz oranlarını düşürürler ve tüketiciler de bu dönemlerde kredi kullanmayı tercih eder. Sürekli çalışılan bankalar, müşterilerine özel olarak da teklifler sunabilirler. Bu durumda daha uygun imkânlarla kredi kullanmak mümkün olabilir. 

            Kredi kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de, kredinin geri ödeme sürecidir. Krediler aylık taksitler halinde ödenebildiği gibi, üç ayda bir de ödenebilir. Bu yüzden ödeme durumunuzu iyi analiz etmeli ve özellikle ticari krediler kullanırken geri ödeme sürecini hesaba katarak doğru karar vermelisiniz. Yüklü miktardaki kredilerin ödenmesi sürecinde yüksek olan taksitler, sizi ödeme güçlüğüne sokabileceğinden dikkatli olunması önemlidir. 

            Kredilerin geri ödemesi vadesi uzadıkça çektiğiniz kredinin neredeyse yarısından fazlası kadar faiz ödeyebileceğinizi unutmamalısınız. Özellikle ev kredilerinde söz konusu olan bu durumda ağır faizler zarar etmeye yola açabilmektedir. 

            Faizsiz Kredi Bir Aldatmaca Mı? 

            Birçok bankanın kampanyalarında gördüğümüz faizsiz kredi konusunda bir algı yanıltması söz konusudur. Çünkü banka, zaten kredinin faizinden kazanç sağlar ve faizsiz kredi vermesi mümkün değildir.

             Reklamın yarattığı bir tuzağın söz konusu bu durumlardan, faiz oranları düşük olduğu zaman yararlanır bankalar. Faizler düşerse, geri ödeme miktarı az da olsa azalacağından tüketiciler bu dönemlerde kredili ürünlere yönelebilirler. Birçok özel ve kamu bankasının hizmet verdiği ülkemizde bankalar arası rekabet de fazladır.

             Bu durumda her banka kendine uygun olan koşullarda birer kampanya düzenleyerek daha fazla müşteriye ulaşmaya ve kredili ürün hizmeti vermeye çalışır. Kredili ürünlerin kullanılması, her zaman belirli bir miktarın geri ödenmesi şartıyla gerçekleşeceğinden müşteriyi çekmek için bir yöntem kullanmak gerekir. Bu yöntem de en ucuz kredi bizde, algısı yaratmaktan geçer.

             Kimse kredi kullanmak istemez. Çünkü ödenen faizler oldukça yüksektir. Hayat şartlarının zor olması ve gelirlerin giderlerden daha az olması kredili ürünleri zorunlu kılar. Özellikle ev kredilerinin vadeleri çok uzun olduğundan geri ödemeleri de çok yüksek faiz oranları ile olacaktır. Bu durumda faiz oranlarının düşmesini bekleyen müşteri, vade sayısına göre hesaplanan kredilerin geri ödemesi sürecinde ödeyeceği faiz oranının en düşük olduğu zamanı tercih etmiş olacaktır.