Trabzon ile kardeş kent olan Macaristan'ın Zigetvar kentinin Belediye Başkanı Janos Kolovıcs ve beraberindeki heyetle birlikte geldiği Trabzon'da Trabzon Belediyesi'ni ziyaret etti.

       Başkanvekili Seyfullah Kınalı kardeş şehir olan Zigetvar Belediye Başkanı Janos Kolovıcs 'ı Trabzon'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkanvekili Seyfullah Kınalı iki kardeş şehir arasında çok güçlü bağlar bulunduğunu Trabzon'da doğan cihan imparatoru Kanuni Sultan Süleyman'ın Zigetvar'da vefat ettiğini belirterek, "Sizin şehrinizin komutanı olan Miklos Zrinyi minnetle anıyorum. Tarihi geçmişi başta olmak üzere birçok ortak özelliği bulunan ve ikili ilişkilerde belli bir seviyeye gelen iki şehrin halkının dostluğunun ilelebet sürmesini temenni ediyorum" dedi.

Trabzon'da bulunmaktan mutlu olduğunu dile getiren Zigetvar Belediye Başkanı Janos Kolovıcs, "9-13 Eylül tarihlerindeki şenlikler için sizin heyetinizi kabul ettik, Mehter Takımı için özellikle teşekkür ediyorum. Zrinyi Şenliklerimize renk kattınız sizlere ve ekibinize teşekkür ediyorum. Artık hem geleneklerimizle hem kültürel sosyal ilişkilerimizle iki kardeş şehir olarak birbirimizi tanımaya devam ediyoruz. Ekonomik olarak ilişkilerin geliştirilmesi ve bu bağlamda lojistik bir merkez oluşturularak iki şehir arasında doğrudan ticaretin gelişmesini talep etmekteyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkanvekili Seyfullah Kınalı, Zigetvar Belediye Başkanı Janos Kolovıcs'e telkari işlemeli fincan takımı hediye ederken, Zigetvar Belediye Başkanı Kolovıcs, Başkanvekili Kınalı'ya Zigetvar şehrini tanıtan bir kitap hediye etti.