İSTANBUL (AA) - Michelin Grup, ABD menşeli ticari filolar için telematik servis sağlayıcısı olan NexTraq şirketini satın aldı.

Şirket açıklamasına göre, Michelin, bir otomobilin uzak bir yer ile arasındaki bilgi alışverişini sağlayan telematik sistemler alanında faaliyet gösteren Nextraq'ı bünyesine kattı. Firma böylece dijitalleşen dünyada lastik çözümleri alanında sunacağı yeni teknolojilerin de ipucunu vermiş oldu.

Global bir yakıt kartı ve iş gücü ödeme ürünleri tedarikçisi olan FLEETCOR Technologies'in iştiraki olan NexTraq, sürücü güvenliği, yakıt yönetimi ve filo verimliliğinin artırılması konusunda çözümler sunuyor.

117 çalışana, yaklaşık 7 bin filo müşterisine ve 116 bin bireysel aboneye sahip olan NexTraq, Michelin bünyesinde bağımsız olarak faaliyet gösterecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Michelin Amerika Ağır Vasıta Lastikleri Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Ralph Dimenna, "Dünya çapında hızla büyüyen bir iş kolu olan telematik ve filo yönetimi hizmetleri, Michelin Grubu'nun genel planları içerisinde önemli bir yer teşkil ediyor. Bu satın alma işleminin ardından NexTraq'ın operasyonel gelirini neredeyse yüzde 400 büyütmeyi ve büyük bir kazanç elde etmeyi başardık." ifadelerini kullandı.