New Yorkluları alışık olmadıkları bir lezzetle buluşturduklarını söyleyen Mehmet Atmaca, Amerikalıları ‘çok meraklı millet’ diye tanımlıyor. 18 çeşit baharat, ayçiçek yağı, domates salçası ve çok az miktar da ceviz kurusu ile yaptıkları vejetaryen çiğ köftenin merak uyandırdığını ve bir tadanın bir daha geldiğini anlatıyor Mehmet Atmaca.
Özel çiğburger
Çiğköftem, Amerikan pazarına özel yenilikler de yapmış. Amerika’ya özel ‘çiğburger’ geliştirmiş örneğin. Çiğ köfteyi dürüm içinde tüketiciye veriyor. Sadece tüketiciye içinde et olmadığını anlatmak gerekiyormuş. Şimdi ikinci dükkanı New Jersey’de açmaya hazırlanıyorlar ve üçüncü dükkan da yine Manhattan da planlanıyor. Sadece Manhattan’da 15 şubeli bir zincir olma hayali kuruyor.
Toptan satacak
Mehmet Atmaca, “Biz de bu işe baş koyduk” diyerek iddiasını vurguluyor “New Jersey’den sonra Amerika geneline toptan satış düşünüyoruz. Amerika kıtasına Türk bakkaliyesi satan Online adında bir şirket var. Onlarla görüştük, Mayıs ayından sonra Amerika geneline toptan satacağız.”