Yaklaşık 3 yıl önce encümen kararı ile uygulamaya konan ücretli otopark uygulaması ile Ofspor'a devredilen yetki çerçevesinde Atatürk Bulvarı, Ömerağa Bulvarı, Sanayi Caddesi ile merkezdeki cadde ve sokaklar üzerinde park eden araçlardan saatlik ücret alınıyordu. Ofspor tarafından işletilen ve halkının tepkisini çeken ücretli otopark uygulaması, Murat Saral'ın başkanlığa seçilmesinin ardından da Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ne devredilmişti. Yaklaşık 1,5 yıldır Of Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından işletilen parkomat sistemi, Başkan Saral'ın talimatı ile kaldırıldı.

Belediye Başkanı Saral, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Parkomat uygulaması belediyemize ciddi anlamda bir yük getiriyordu. Geliri maalesef giderleri karşılayamıyordu. Tahsilatta sıkıntılar yaşanıyordu, personel yetersiz kalıyordu. Bu nedenle bu uygulamayı bitirmeyi uygun gördük." dedi.

Yaz mevsimi nedeniyle ilçede çok ciddi bir trafik yoğunluğu yaşandığını da belirten Saral, "Sanayi Caddesi üzerindeki dolgu alanını ücretsiz otopark olarak tahsis ederek bu sorunu bir nebze olsun çözdük. Okulların açılmasıyla mevcut otogarımızı da liman mevkiinde geçici olarak dizayn ettiğimiz alana taşıyacağız. Mevcut otogarın yerini de otopark olarak halkımızın hizmetine sunacağız." diye konuştu.