Okul alışverişleri ile ilgili yapılan araştırmada çocukların, en çok ’Örümcek Adam’lisanslı ürünleri tercih ettikleri ortaya çıkıyor.
Nielsen araştırma şirketinin okul öncesi alışveriş anketinin sonuçlarına göre, yapılan alışverişlerde çocukların en çok ’Örümcek Adam’ lisanslı ürünleri tercih ettikleri saptandı. Nielsen açıklamasına göre, okul açılışı ve önceki haftayı içeren bu dönemde, en çok tercih edilen alışveriş kanallarından büyük marketlerin Hızlı Tüketim Sektörü satışları incelendiğinde, yıl içindeki ortalama bir haftaya göre sadece gıda sektöründe değil aynı zamanda kişisel bakım ve ev bakım sektöründe de daha fazla satış gerçekleştiği görüldü.
Okula dönüş haftalarının, büyük marketlerdeki büyüme trendini incelendiğinde 2015- 2014 büyümesinin 12 aylık ortalamanın üzerinde gerçekleşti. Bir önceki sene büyümesi incelendiğinde ise yıllık ortalamaya yakın bir büyüme gerçekleşmişti. Bu seneki büyümenin yıllık ortalamanın üzerinde kalmasının bir nedeni de okula dönüş dönemi ile Kurban Bayramının çakışması olarak değerlendirildi. 2016 yılında da Kurban Bayramının, okulların açılma döneminin bir önceki haftasına denk geleceğini düşünüldüğünde okula dönüş ve Kurban Bayramı alışveriş döneminin yine çakışacağını ve büyümenin yine ortalama üzerinde gerçekleşeceğini öngörmenin mümkün olduğu görüldü.
(İHA)