ORDU (AA) - Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, oda olarak hesaplarındaki parayı Türk lirasına çevirdiklerini ifade ederek, tüm üyelerine Türk lirasına dönmelerini önerdi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yastığının altında dövizi olanlar parasını altına dönüştürsün, TL'ye dönüştürsün. Türk lirası, altın değer kazansın" çağrısına sessiz kalmadıklarını belirtti.

Ülke olarak Türk lirası ve milli değerlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Biz dolar ya da avro taşıyarak değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin parasını taşıyarak güçlenebiliriz. OTSO olarak kesinlikle milli paradan yanayız." ifadesini kullandı.

Şahin, ülke olarak 15 Temmuz sürecini hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek, Bu süreçten birlik içerisinde güçlenerek çıkıldığına işaret etti.

"Şimdi ekonomik anlamda gücümüzü gösterme zamanı." diyen Şahin, oda olarak hesaplarındaki parayı Türk lirasına çevirdiklerini kaydederek, tüm üyelerine Türk lirasına dönmelerini önerdi.

Şahin, büyük sanayici ve tüccarların konuya katkıda bulunmalarını beklediklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kendi parasına sahip çıkması gerektiğini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"15 Temmuz sürecinde nasıl tek bilek, tek yürek olmuşsak bu konuda da tek bilek, tek yürek olmamız gerekiyor. Biz milli değerlerimize bugün sahip çıkmayacaksak ne zaman çıkacağız? 15 Temmuz sürecinde yüzlerce vatandaşımız bu ülke uğruna canını verdi. Şimdi bizler de Türk lirasına destek vererek ülkemize sahip çıkmalıyız. Bu ülke hepimizin. Başka gidecek vatanımız yok."

Şahin, bazı orta ölçekli esnafın kampanyalar yaparak Türk lirasına destek verdiklerini de anımsatarak, "Asıl büyük ölçekli sanayicilerimizin elini taşın altına koyması gerekiyor. Onların atacağı adımlar daha faydalı olacaktır. Milli bir konu olan bu hususta herkesi ortak hareket etmeye davet ediyorum." dedi.