PARİS (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Balkanlıoğlu, Fransa'daki temasları çerçevesinde Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Refik Ali Onaner'le bir araya geldi. Balkanlıoğlu'na, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Tarım İl Müdürü Kemal Yılmaz ve Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı Doç. Dr. Selin Şenocak eşlik etti.

Görüşmede Vali Balkanlıoğlu ve Onaner, Ordu'nun Kırsal ve Ekonomik Kalkınma Projesi ile Fransa Tarım Bakanlığında yapılan temaslarla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Fransa'nın, Ordu'nun "Kırsal ve Ekonomik Kalkınma Projesine" önem verdiğini dile getiren Balkanlıoğlu, "Fransız Tarım Bakanlığı çok üst düzeyde kabul etti, çok önem veriyorlar. Baktım ki onlar bizden daha hevesli, daha istekli. Tarım kalkınma projelerine kaynak ayırıyorlar. Devamı gelecek diyorlar." şeklinde konuştu.

Fransa'da birçok tarım tesisi ve işletmeyi görme imkanı bulduklarını dile getiren Balkanlıoğlu, ülkede uygulanan tarım ürünlerinin değerlendirilmesine yönelik sistemin Türkiye'de uygulanabileceğine dikkati çekti.

Balkanlıoğlu, "Fransızların özgün örnekleri var. Üretici birlikleri var. Çiftçiler ve tarım ürünlerini işleyenler bir araya gelmiş, çeşitli oluşumlar meydana getirmişler. Ordu'da da üretilen birçok ürün var. Bu model uygulanabilir. Mesela kivi, 5 bin ton civarında ama para etmediği için insanlar bunu pazarlamakta zorlanıyor. Buna benzer birçok meyvemiz var." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Balkanlıoğlu, Ordu'nun tarımsal ve bölgesel kalkınma alanında Türkiye için model oluşturmasını ümit ettiğini belirtti.